sadywincenta.pl
Soki owocowe
100% tłoczone

Jaki start, taka i meta. Nowy dzień rozpoczęty szklanką prawdziwego soku z owoców to bomba witamin i energii. Poznaj korzyści rozszerzenia diety o naturalne soki. Daj się zaprosić.

POZNAJ NASZE SMAKI
Zobacz jak powstają
nasze soki

Miłość nie idzie na kompromisy. Wiedzą o tym rodzice rozsądnie planujący posiłki dla swoich pociech. Podaruj swoim bliskim prawdziwie owocowy sok  - to prezent na całe życie. Najlepszy z najlepszych.

POZNAJ NASZE SMAKI
100% naturalne
nie z koncentratu

WHO alarmuje, by spożywać dziennie 5 porcji warzyw i owoców. Soki owocowe są więc połączeniem przyjemnego z pożytecznym. Szklanka soku pozwala uzupełnić dietę w witaminy: A,E,C oraz potas i kwas foliowy. Na zdrowie!

POZNAJ NASZE SMAKI
NASZE PRODUKTY
Poznaj wyjątkowe smaki soków
Sok jabłkowy

5L / 3L / 750ml / 330ml / 200ml

Sok jabłkowo - gruszkowy

5L / 3L / 750ml / 330ml / 200ml

Sok jabłkowo - marchwiowy

5L / 3L / 750ml / 330ml

Sok jabłkowo - porzeczkowy

5L / 3L / 750ml / 330ml / 200ml

Sok pomarańczowy

5L / 3L / 750ml / 330ml

Sok jabłkowo - aroniowy

5L / 3L / 750ml / 330ml

Sok jabłkowo - pomarańczowy

5L / 3L / 750ml / 330ml / 200ml

Sok jabłkowo - wiśniowy

5L / 3L / 750ml / 330ml / 200ml

Sok jabłkowo - malinowy

5L / 3L / 750ml / 330ml

Sok wieloowocowy

5L / 3L / 750ml / 330ml

Sok pomidorowy

750ml / 330ml

Sok jabłkowo - burakowy

750ml / 330ml

Sok jabłkowo - żurawinowy

750ml / 330ml

Sok warzywny

330ml

Sok jabłkowo - borówkowy

750ml / 330ml

Sok jabłkowo-grejpfrutowo-pomarańczowy

750ml / 330ml

Chipsy

25gr

ZALETY NASZYCH SOKÓW
Dlaczego nasze soki są takie dobre ? 
Bez dodatku
cukru
Naturalne źródło witamin i minerałów
Bez dodatku
wody
Bogaty smak
polskich jabłek
PROCES TŁOCZENIA
Jak powstaje nasz sok
Zbiór jabłek

Zbiór jabłek

Wszystko co dobre, każe na siebie czekać. Test przekręcenia jest podstawowym sposobem sprawdzania gotowości owocu do zerwania. Zachowanie ogonka, kolor skórki i pestek świadczą o tym, że nadszedł właściwy moment. Tu rozpoczyna się droga naszych jabłek.
Magazynowanie w chłodni

Magazynowanie w chłodni

To tak jak z winem: im starsze, tym lepiej smakuje. Z pewnymi odmianami jabłek jest podobnie, dopiero kilkutygodniowe magazynowanie ich pozwala na otrzymanie głębokiego smaku. Specjalna chłodnia z kontrolowaną atmosferą umożliwia „dochodzenie” jabłka we właściwych mu warunkach.
Magazynowanie w chłodni
Mycie i sortowanie

Mycie i sortowanie

Tu nic nie jest przypadkowe. Podczas mycia segregowane są owoce, co pozwala na wychwycenie jabłek uszkodzonych lub zaatakowanych fizjologicznymi chorobami. Dbamy, aby w naszych sokach było tylko to co najlepsze. Do mycia używamy wody źródlanej, która pozwala na pozbycie się zanieczyszczeń z jabłek.

Tłoczenie miazgi

Przebrane owoce, z pełną witamin skórką, poddawane są mieleniu w młynku młotkowym, a w końcu tłoczeniu. Prasa taśmowa, której używamy pozwala w krótkim czasie pozyskać sok z miazgi, dzięki czemu nie brunatnieje on. Z pozostałej po tłoczeniu miazgi wytwarzamy ekologiczny brykiet opałowy.
Tłoczenie miazgi
Filtracja soku

Filtracja soku

Dzięki nowoczesnej wirówce, wytwarzającej siłę odśrodkową wewnątrz maszyny, możliwe jest oddzielenie resztek pulpy owocowej od pozyskanego soku. Daje nam to gwarancję uzyskania pożądanej konsystencji soków.

Pasteryzacja

Domowe przetwory także poddawane są procesowi pasteryzacji. My robimy to podobnie, jednak na większą skalę. Podgrzanie przygotowanego napoju, pozwala na zabezpieczenie soku przed bakteriami i grzybami. Po tym procesie, jeszcze ciepły sok rozlewany jest do różnych opakowań.
Pasteryzacja
Pakowanie i magazynowanie

Pakowanie i magazynowanie

W atmosferze ochronnej ciepły sok nalewany jest do opakowań o 5 różnych pojemnościach. W takiej – przewrotnie mówiąc – lekko zmienionej formie, jabłka i inne owoce trafiają z powrotem do naszej chłodni, czekając na transport do Twojego sklepu.
O FIRMIE
Krótka historia naszej marki

Niedaleko pada jabłko od jabłoni. Rodzinna tradycja sadownicza twórcy marki Sady Wincenta była u początków idei firmy. Klasyczne podejście do rolnictwa owocuje – i to dosłownie.

Sadownictwem zajmujemy się od kilku pokoleń, tłoczenie soków stanowi naszą przygodę od 2010 roku. Wtedy to uruchomiliśmy nowoczesną tłocznię, pozwalającą na pozyskanie soku z własnych owoców, przy zachowaniu niemal wszystkich ich wartości. Przez 5 lat produkowaliśmy soki pod marką Słoneczna Tłocznia, a od stycznia 2016 rozpoczęliśmy produkcję pod nową marką: Sady Wincenta

Soki tworzone w naszym gospodarstwie należą do segmentu NFC, tj. Nie Z Koncentratu. Mamy pewność, że tylko taki produkt może spełnić oczekiwania konsumentów, dla których zdrowie ma wartość nadrzędną.

Przekonaj się, że zdrowie może być smaczne.

Soki z Sadu Wincenta: bez cukru, bez chemii, bez wody. Naprawdę prosto z sadu.

Dowiedz się więcej